Visste du at

Kun 1/3 av verden tåler melk

milk splash on blue background

At vi nordmenn kan drikke melk, kan vi takke en genetisk mutasjon som oppstod hos mongolske nomader for ca 10000 år siden. På grunn av landskapet nomadene oppholdte seg i, ble melk fra dyrene en viktig næringskilde og menneskene som tålte melk overlevde i større antall enn de som ikke tålte det. Etterhvert som generasjonene gikk, spredde disse nomadene seg over blant annet Europa og i dag tåler flertallet av europere melk.

Men ser vi på verden under et, er det faktisk så mange som 2/3 av den voksne befolkningen som ikke tåler melk. Dette fordi de har hatt andre næringskilder langt tilbake i tid og denne genetiske mutasjonen har aldri være relevant for overlevelse.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mest Lest

To Top