Underholdning

Drikkefontene med gratis rødvin? Ja, det finnes faktisk

 

Tenk deg muligheten for gratis rødvin, og du kan drikke så mye du bare orker, så lenge du ikke blir full og holder det innenfor rimelighetens grenser.

I den italienske byen Caldari di Ortana står denne drikkefontenen. I motsetning til vann kommer det rødvin ut av kranen. Foto: Dora Sarchese Vini

Hvis man er så heldig å bo i den italienske byen Caldari di Ortona i den berømte vinregionen Abruzzo er dette faktisk fullt mulig, for her har den lokale vinprodusenten Dora Sarchese Vini satt opp en drikkefontene som i stedet for vann sildrer med de liflige dråpene av stedets egenproduserte rødvin.

Vinfontenen er satt opp langs pilegrimsleden Cammino di San Tommaso som går mellom de to italienske byene Roma og Ortana, slik at potensielle forbipasserende pilegrimer kan drikke seg utørste før turen går videre enten den ene eller den andre veien.

Ikke overraskende er vinfontenen plassert inne i en gammel rødvinstønne. Foto: Dora Sarchese Vini

Selv om den gode drikk opprinnelig er tiltenkt de hellige vandrerne, er det ingenting i veien for at andre også kan ta seg en tår dersom de legger veien forbi den italienske vingården, noe som på kort tid er blitt svært populært blant turistene som besøker området. Hva lokalbefolkningen synes om tiltaket forteller historien imidlertid ingenting om, men man kan jo gjøre seg sine tanker.

Det er vingården Dora Sarchese Vini som står bak den noe spesielle drikkefontenen. Foto: Dora Sarchese Vini

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mest Lest

To Top