Nyheter

Russerne har kanskje oppdaget utenomjordisk signal

Around

Nye funn via et russisk teleskop viser oss et sterkt signal fra en stjerne 95 lysår unna. Nå etterforskes det om det muligens kan være et utenomjordisk signal, melder presse over hele verden.

Stjernen – som har fått navnet HD164595 – er så godt som lik vår egen sol, og navnet tyder på at stjernen i utgangspunktet ikke var så interessant for forskerne. Nå, derimot, har forskerne funnet ut av stjernen også har en planet som svever i bane rundt seg. Den siste tiden har det russiske romteleskopet Ratan-600 lyttet til området, og fikk fanget opp sterke signaler fra stjerna.

– Kraften i signalet som ble mottatt er ikke urealistisk for en type 1-sivilisasjon, sier Claudio Maccone fra universitetet i Torino i artikkelen til The Guardian.

Om det skal være en ny planet som er oppdaget, er så klart enda uvisst, men det er lov å håpe!

 

Den russiske astronomen Nicolai Kardashev foreslår at sivilisasjoner kan være over 3 nivåer.

Stadium 1: De som har funnet en bærekraftig metode for å håndtere energibehovet på egen planet. Menneskeheten kan kanskje komme hit i løpet av dette århundret…?

Stadium 2: Nå en sivilisasjon har mulighet til å ha kontroll over stjerner i eget planetsystem.

Stadium 3: Er når en sivilisasjon har kontroll over energien på galaksenivå.

Hvis vi her på jorda kommer på nivå 1 innen overskuelig fremtid, har det tatt milliarder av år. Kardashev mener at hvis vi på jorda kan komme i stadium 1 i nær fremtid, har det tatt milliarder av år, og at det vil ta ytterligere noen tusen år å komme på nivå 2. Videre mener han at for å komme til stadium 3, vil det “bare” ta noen millioner år til. Hvis dette stemmer, er vår sjelden og uintelligent Sivilisasjoner i Stadium 2 og 3 mener han vil være mer vanlig.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mest Lest

To Top