Nyheter

P100D er ikke lengre et rykte

p100d-announcement

Fredag sist uke hadde vi et innlegg om ryktene rundt en ny batteripakke for Tesla Model S og X. Og allerede tirsdag kveld annonserte Tesla de nye versjonene av Model S Sedan og Model X crossover, som begge i følge Tesla skal leveres med et batteri på 100 kWt, noe som gir både og høyere ytelse og betraktelig større rekkevidde mellom ladingene.

Med de nye og større batteripakkene vil Tesla Model S få en rekkevidde på inntil 61 mil og Tesla Model X en rekkevidde på inntil 54 mil (målt i henhold til den europeiske NEDC-kjøresyklusen).

Det forventes imidlertid at prisene blir noe stive, da Tesla Model S P100D vil ha en startpris på hele 1 152 700 kroner, og Tesla Model X P100D en startpris på 1 190 500 kroner

Denne prisøkningen er et betydelig hopp fra de rimeligste variantene i de to seriene. Tidligere kostet en Model S 60D  605 400 kroner i Norge, mens en Model X 60D kostet 684 500 kroner.

– De er dyrere enn 60 kilowatt-variantene av Model S og Model X, men det er også en ganske annerledes bil, sier Even Sandvold Roland, pressetalsmann for Tesla i Norge, i en kommentar til nettavisen E24 .

Begge modellene kan leveres allerede i slutten av november, med unntak av en Model X med fem seter som først vil være i handelen første kvartal i 2017.

I motsetning til tidligere modeller som ble levert med 90kW batteripakker, blir disse nye modellene lansert med 100kW batterier. En klar oppgradering fra tidligere.

Bilene er utstyrt med den såkalte «ludicrous» modus som standard, hvilket betyr «latterlig» på norsk, og er ment som en henvisning til bilens akselerasjon som i dette modus er beregnet til 0–100 kilometer i timen på under tre sekunder. Noe som trygt kan sies å være latterligt lavt.

 

Antallet biler som vil bli produsert vil bli ganske lavt.

DINE PENGER+: Disse bilene vinner i bruktmarkedet

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mest Lest

To Top